Povijest

Braću Meukow, Auguste-Christopha i Gustava, u pedesetim godinama 19. stoljeća car Aleksandar II poslao je iz Šlezije u Francusku kako bi opskrbljivali ruski carski dvor cognacom.

1862

Osnivanje kuće Meukow Cognac

Braća 1. kolovoza 1862 osnuju kuću A. C. MEUKOW & Co. Njihovi nasljednici razvijali su robnu marku diljem svijeta. Uspjeh poduzeća vidljiv je u pošiljkama cognaca Meukow u SAD, Argentinu, Kinu, Japan, Meksiko… Meukow se prodaje u gotovo svim državama svijeta te je općenito priznat kao jedan od najpouzdanijih marki. Cognace Meukow poslužuju na brojnim europskim dvorovima već od 1862. i dobitnici su najprestižnijih nagrada na različitim natjecanjima.

1912

Prva brošura

Prilikom pedesete godišnjice postojanja poduzeća izdana brošura svjedoči o brojnim podrumima i uredima na početku stoljeća.

1979

Početak cognaca Meukow

Godine 1979. poduzeće A. C. MEUKOW & Co. spaja se s poduzećem CDG, petom najvećom Kućom cognaca, čiji je vlasnik obitelj Costa, jedna od najpriznatijih obitelji u svijetu proizvodnje cognaca. Marka postaje od osamdesetih godina sve uspješnija zbog dobro organizirane prodajne mreže sa zastupnicima diljem svijeta. Cognac Meukow vrlo je dobro poznat na tržištima Dalekog istoka i ostvaruje tržišni udio na prestižnim tržištima cognaca. 

2011

Početak prodaje u Sloveniji

Početak prodaje Meukow Cognaca u Sloveniji.

2014

Početak prodaje u Hrvatskoj

Početak prodaje Meukow Cognaca u Hrvatskoj.

2019

Početak prodaje u Srbiji

Početak prodaje Meukow Cognaca u Srbiji.

2019

Početak prodaje u Bosni

Početak prodaje Meukow Cognaca u Bosni.